Objavil/a Urban Ažman Dne 23.10.2012 Komentarji: 2
Deli s prijatelji

V četrtek po ferajnu, ko je Mihajlo – vodja alpinistične šole – vidno šokiran nad udeležbo frišnih kandidatov, odšel proti domu, smo se, po neuspelih poskusih zamenjave avta, z ropotajočim homokinetičnim zglobom in dezinformacijo Nastje Davidove da Pakla kljub vsemu ne bo zaprta, Urša, Klemen, Martin in moja malenkost odpeljali proti Starigradu.

Glavna velika stena je bila za cel vikend zaprta za plezalce kljub temu, da se je vojska hrvaških gorskih reševalcev šele v soboto ob treh popoldne odpravila iz vertikale valit skale. Mogoče so bili relativno pozni tudi zato, ker je legendarna naveza bratov Žumer preko smeri Passanger čistila steno v območju smeri Kača in Infinito že v petek. Isti dan sta se lotila Propelerja od koder je smrtna tišina pričala, da v tem delu severne stene ni majavih blokov. Urša se je ta isti dan v slogu Lynn Hill sprehodila preko Rajne. Svoj prirojen občutek za ravnotežje pa je v naslednjih dneh potrdila s hitrim prostim plezanjem v ostalih smereh. Bratska naveza je v soboto na najlepši možen način uspela v smeri Drugi program ter se razplezala v Slovenski varianti PIPS-a.

V nedeljo sva se z Uršo zagnala v Sedmi kontinent, ki je prosto klonil v drugem poizkusu. Slovenska Lynn je zaznala, da njenemu soplezalcu še ni do počitka in je na prefinjen način brcnila plezalnik izpod četrtega cuga. Dolgemu spustu je sledil verbalni konflikt s hrvaškim gorskim reševalcem, ki se ni hotel sprijazniti s sedemdesetmetrskim topičem.  Zaostritvi situacije sem se izognil z brezkompromisnim  pobegom nazaj do tretjega štanta. Spidermana iz Spodnjih Gorij sta zadnji dan ponovno trgala v Jonnyju, za posladek pa bliskovito, prosto in na pogled preplezala Zgrešeno.

Skleda makaronov z ostanki omak ter kavica pri Dinkotu za zaključek  sta le še potrdila, že znano dejstvo,  da je Pakla res zakon!

Urbi

22.10.2012

 

Preplezane smeri:

 • Aniča kuk – Passanger 7b, 320m   (Martin in Klemen Žumer)
 • Aniča kuk – Propeler 6b, 100m   (Martin in Klemen Žumer)
 • Aniča kuk – Rajna 7a+, 320m   (Urša Rebec in Urban Ažman)
 • Debeli kuk – Drugi program 7b, 220m (Martin in Klemen Žumer) – prosto na pogled
 • Debeli kuk – Slovenska PIPS 6a, 220m  (Martin in Klemen Žumer)
 • Debeli kuk – Jonny 7a, 220m  (Urša Rebec in Urban Ažman)
 • Debeli kuk – Slovenska PIPS 6a, 220m  (Urša Rebec in Urban Ažman)
 • Debeli kuk – Jonny 7a, 220m  (Martin in Klemen Žumer) – prosto na pogled
 • Debeli kuk – Zgrešena 5c, 100m (Martin in Klemen Žumer)
 • Debeli kuk – Sedmi kontinent 7b+, 220m,  (Urša Rebec in Urban Ažman)
Deli s prijatelji

Komentarji: 2

 1. Monika Bogataj says:

  Divjaki:)! Ko šlivi homokinetični zglob- Pakla je zakon, četudi je pol zaprte, a;)

Moraš biti prijavljen kot uporabnik za objavo komentarja.