Objavil/a AO Radovljica Dne 13.01.2013 Brez komentarjev.
Deli s prijatelji

KA_PZS-BMC2013-razpis

Angleška gorniška zveza (BMC) ponovno organizira mednarodno letno srečanje plezalcev in je na srečanje povabila tudi dva predstavnika naše organizacije.

Srečanje se bo odvijalo v Bosigranu, Cornwall. Namen srečanja je druženje z alpinisti Anglije ter številnih drugih držav, spoznavanje otoškega sklanega plezanja ter spoznavanje britanske alpinistične etike in plezalne tradicije.
Vsak dan se bo po programu in glede na želje ter sposobnosti prisotnih odhajalo plezat v okoliške stene. V Bosigranu, Cornwall prevladuje zahtevno skalno plezanje s sprotnim nameščanjem varovanja v odličnem granitu klifov.

Kot je že običaj so vsi udeleženci razdeljeni med gostitelje in plezajo ves čas z njimi. Za prevoz in plezalne partnerje vsak dan poskrbijo organizatorji. Večerno dogajanje bo namenjeno druženju ter tematskim predavanjem.
Čas: 12. – 19. maj 2013

Kraj: The Count House, Bosigran, Cornwall

Več informacij na:  http://community.thebmc.co.uk/Event.aspx?id=2762
KA PZS razpisuje udeležbo za 2 alpinista (če bodo na BMC naknadno omejili število sodelujočih na enega plezalca, bo mesto samo za enega alpinista). Skupaj s prijavo oddajte 15 najboljših referenčnih sklanih smeri v zadnjih dveh letih ter najtežjo splezano skalno smer v plezališču (NP, RP) v zadnje pol leta.

Od sodelujočih alpinistov se po vrnitvi s srečanja pričakuje pisno poročilo s slikami za objavo na straneh KA PZS.
KA bo naredila končen izbor in o tem preko elektronske pošte obvestila prijavljene alpiniste. Izbrana alpinista si bosta morala sama organizirati vso potrebno logistiko. KA bo izbrana alpinista delno finančno podprla. Na podlagi predloženih računov bo predvidoma krila osnovne stroške bivanja na srečanju (115 £ na osebo) in del transportnih stroškov (cca. 150 € na posameznika).
Prijave pošljite na e-naslov: alpinizem@pzs.si, zadeva BMC 2013, najkasneje do vključno četrtka, 17. januarja 2013, do 12. ure. Kasneje prispelih ali nepopolnih prijav ne bomo upoštevali.

Kandidati morajo izpolnjevati pogoje KA  glede razpisov in prijav (status alpinista, ustrezno zavarovanje za tujino, registracija pri KA, izpolnjeni razpisni pogoji).

http://www.thebmc.co.uk/bmc-international-sea-cliff-climbing-meet-2013

 

Deli s prijatelji

Moraš biti prijavljen kot uporabnik za objavo komentarja.