Objavil/a Klemen Žumer Dne 17.08.2013 Komentarji: 1
Deli s prijatelji

Ajga…

Šmo šli u petk 9. u Šham s kombijm..šov na je en six pack s kombijm tok da smo bli ornk na komot. Vozu je Voznik Gašperin ostali pa smo več al mn spal..Mrak, Ana Rimahazi, Urša, Nejc Kurinčič pa jaz. Plane smo vs cajt spreminjal tok, da so bli eni že mau živčni..Uglavnm šli zutrej smo iz Šhama na Midi..nekj Japoncov smo najel da so nam sodove pomagal dol znosit (plačal smo vse isto, ker so vsi isti, edin edn je biu Španc). Dobri so..

No poj smo se ukempal na ledeniku pod Midijem pa smo že 1. dan mau pošlatal granit..ni da ni. Mrak, Urša pa Gašperin so zlezl Rebuffata 6a, Ana z nami ni bla zadovolna, zato nam je ušla in ugledala ene Francoze..vodniško jh je pelala – Arete des Cosmiques, js pa Nejc sva šla pa La Contamine k nej bi bla od 6c do 7a; točne ocene ni (Nejc je mou A0 na detajlu js sm pa kot drugi zlezu) poj sva šla pa še Rebuffata 6a.

Ponoč smo se stiskal..nažalost tut z nenežnim spolom ampak je nekak šlo..ponoč je biu mraz čez dan smo pa tut “hajcal” učash..usak je mau jamrov ampak smo usi prežvel..

U soboto sta Ana pa Gašperin letela na vrh Mont Blanca kjer se jima je zoperstavil vetr..ampak sta ga kot prava junaka premagala in..nevem, Mrak je svojo Urško pelov eno varianto v desnem delu Midija 6a+, 200m, po južn  pa sta šla še na desert  Arete des Cosmiques. Midva s Kurinčičm sva pa lezla v Trident du Taculu..hotla sva nekj it..ampak..recmo da je blo okol 6b+ alpa tut mau več..pa učash nč notr tko da željene smeri ni blo. Ana pa Miha sta še isti dan šla dol in nasledni dan šla mau frikat pa družbo smarovcm delat.

Mrak je u nedelo zutrej sam šou na Mt. Blanc..baje je sajtov via Chere gully, II, 4, (led do 85°), 350m + 300m v Taculu. Blo mu je noro.. še isti dan je pičiv v dolino na zaslužene stekleničke. Trio Urša, Nejc pa jst smo pa še v Pointe Lachenalu preplezal Contamino 6b..lepo. Plina je zmankval zato je bva večerja mau bl na konzervah..

Zadnji dan sva pa z Nejcm mislva še na Mt. Blanc it, ampak sva zarad vetra ostala v spalkah..Na srečo, ker je to noč biu ful velk plaz s Tacula v katermu sta umrle 2 italijanke..lahko bi blo velik hujš..

Uglavnm sm se razpisov..bvo je dobr, ena fajna izkušna iz granita, če pa kerga kj zanima…nj bo pa tih..

Klemen Žumer

Deli s prijatelji

1 komentar

Moraš biti prijavljen kot uporabnik za objavo komentarja.