Objavil/a Matevž Mrak Dne 13.01.2015 Brez komentarjev.
Deli s prijatelji

Ker je vikend spet obetal en dan dobrega in dokaj toplega vremena smo se Matevž^2 in Nejc zapeljali v Tamar. Matevž je pojedel joto, zraven pa je vsak zlil vase še 7 žemljic. Po treh urah spanca nas ob dveh zjutraj razstreli budilka. Po špartanskem fruštku že utiramo pot pod slapovi do stene. Noč je svetla, temperatura pa prijetna za hojo. Po dobrih dveh urah smotanega dostopa stojimo pod prvimi raztežaji Ašenbrenerja, ki so poprhani s snegom.
Ker sem pozabil plezalke, sem se sprijaznil, da bom celo smer plezal v gojzarjih. Da bi bila avantura popolna, mi je po padcu v tretjem raztežaju odtrgalo še podplat na gojzarju.
Po nekaj raztežajih in odcepom od Ašenbrenerja že visimo pod prvo šestico, od tu naprej je stena suha. Nejc se je žrtvoval in mi posodil njegove plezalke, ki so dve številki manjše od moje noge, huda zadeva.
Plezarija je res lepa in konstantna. Po nekaj napetih in zanimivih prehodih v mraku preplezamo zadnjo šestico. Od tu je sledilo par sneženih prečk proti levi, da smo dosegli Ašenbrenerjevo rampo. V jasni, svetli in vetrovni noči izplezamo na vrh Travnika in se razstavimo na snežišče pod vrhom. Ker nam je med vzponom spustila ena plastenka, naredimo vsak po par požirkov čaja in gasa v dolino. Najbolša star pri sestopu je bil pa Jernej, ki nas je ob enih zjutraj pričakal na Vršiču, ter nas pripeljal nazaj v Tamar, hvala!

Travnik, Sveča, VII- (800m) – 10.1.2015 (18ur)  2. ZP       plezali Matevž Vukotič, Nejc Marčič in Matevž Mrak

Srečno!

Deli s prijatelji

Moraš biti prijavljen kot uporabnik za objavo komentarja.