Objavil/a AO Radovljica Dne 14.01.2013 Brez komentarjev.
Deli s prijatelji

Živjo!

Z novim letom vas moram spomniti na obveznost do članstva pri PZS. Vsi, ki želite bi člani AO Radovljica, lahko članarino poravnate na ferajnu v četrtek 17. ali 24. januarja, takoj po alpinistični šoli, po 20h. S tem si boste zagotovili neprekinjeno zavarovanje. Zavarovanje iz članarine 2012 nam namreč vsem poteče 31. januarja. Po 24. januarju boste članarino urejali sami na društvu. Članastvo v PD Radovljica je obvezno za vse tečajnike v AŠ 2012/13.

Kot večina že ve, je za zavarovanje za primer reševanja tujini potrebno plačati članarino A+ (=65€ za celi svet, ki pokrije stroške reševanja do višine 15 000€, dobite še Planinski vestnik ali drugo edicijo v višini tega zneska) ali A ( =55€ za reševanje v Evropi do višine stroškov reševanja 10 000€, dobite še Planinski vestnik ali drugo edicijo v višini tega zneska). Pri članarini B (22€) in S-Š (14€) je kritje stroška reševanja v tujini le 3 000€. Podrobneje si preberite v posredovanem dopisu in na straniPZS ter na strani KA. Seveda je alternativa tudi OeAV, vendar vas moram opozoriti, da  član AO Radovljica mora biti član PD Radovljica in posledično član Planinske zveze Slovenija.

Hkrati s članarino lahko plačate še registracijo pri KA= 4€. Za registracijo pri KA je potrebno oddati vsaj 10 vzponov za leto 2012. Vzpone oddate na obrazcu, ki je v prilogi. Vsak registriran član dobi zbornik Slovenski alpinizem za preteklo leto. Registrirani člani se lahko prijavljamo na akcije, ki jih organizirata KA in KOTG. Število registriranih članov je tudi podlaga za sredstva, ki jih preko OKS dobimo na razpisu za šport in rekreacijo.

Lepo pozdravljeni v novo leto, ki naj bo srečno in zdravo tako v hribih kot v dolini!

Monika

 

Posredujem še dopis PZS:

Spoštovani!
 
Komisija za alpinizem (KA) pri PZS poziva vse alpiniste, ki v letu 2013 načrtujejo kakršnokoli alpinistično aktivnost izven Slovenije, da se temu primerno zavarujejo. V naslednjih dneh, zlasti pa v januarju (februarju), se bo plačevala PZS članarina, ki med drugim ureja tudi zavarovanje svojih članov za primer nesreče v tujih gorah (po Evropi in svetu).
 
Na KA bi radi opozorili, da je edino primerno zavarovanje za tujino zavarovanje A+ (cel svet) oz. A (samo Evropa) pri PZS ali kakršnokoli drugo primerljivo zavarovanje, ki si ga lahko uredite v tujini. Vse ostalo za alpiniste ni primerno (B, S+Š…).
 
Več si lahko preberete: http://www.pzs.si/vsebina.php?pid=13
 
NA KA tudi obveščamo, da bo za leto 2013 in v prihodnje pogoj za sodelovanje pri akcijah KA, ki bodo organizirane v neslovenskih Alpah (tabori CHX in podobno), ustrezno zavarovanje za tujino – torej A+ oz. A ali kakršnokoli drugo primerljivo zavarovanje. Prav tako velja to za vse tiste alpiniste, ki prijavljajo svoje akcije na razpis za sredstva KA in KOTG za kvalitetne akcije v tujih gorstvih.
 
Namen tega ukrepa je en sam in sicer želimo, da bi imeli alpinisti za primer nesreče v tujih gorstvih urejeno ustrezno zavarovanje, ki bo predvsem nam/vam alpinistom olajšalo težke in neprijetne trenutke ob morebitni nesreči.
 
Upam in želim, da zavarovanja ne bomo nikoli zares potrebovali.
 
Načelnice in načelniki, obvestite svoje člane o dopisu, vse (perspektivni alpinisti, vrhunski alpinisti ter vsi ostali), ki se v letu 2013 podajajo v tuja gorstva.
 
Vsem želim lepe praznike, srečno novo leto in predvsem varen korak v gorah v letu 2013.
 
Miha Habjan, načelnik KA
 
 
Lep planinski pozdrav,
 
Matjaž Šerkezi
strokovni sodelavec
________________________________
 
Planinska zveza Slovenije
(Alpine Association of Slovenia)
Dvorakova ul. 9, p.p.214, SI-1001 Ljubljana
 
 
Sredi vsake težave leži priložnost.

(Albert Einstein)

Deli s prijatelji

Moraš biti prijavljen kot uporabnik za objavo komentarja.