Objavil/a MonikaB Dne 03.04.2013 Brez komentarjev.
Deli s prijatelji

Tečaj iskanja zasutih v snežnem plazu, prereze snega, osnove turne smučarije in bivakiranja smo s tečajniki uspešno izvedli na Komni.

Ob 7h smo se v meglenem jutru zbrali pri Savici in v četici 23 članov štartali proti Komni. Večina nas je bila na smučeh, nekaj smo imeli s seboj tudi pešakov alias krplarjev. Zbrali smo se v koči in okrepčali ter jo mahnili na teren. Najprej nam je Primož razložol in pokazal nekaj TS osnov, potem smo se pa razdelili v skupine. Ena točka je bilo iskanje z Žolno, druga je bil snežni prerez in preizkus plazovitosti, tretja točka je bila pa izdelava bivakov. Vsi tečajniki in MP, ki te ture zaradi lanskih slabih snežnih razmer niso imeli, so si uredili snežne luknje, v katerih so potem eni bolj, drugi manj kvalitetno prenočili. Že popoldan je skupina odšla na krajšo turo do Bogatinskih vrat. Še ena tura je bila izvedena v nedeljo dopoldan, ki pa jo je je ovirala zelo slaba vidljivost, ki pa ni pokvarila prijetnega vzdušja.

Miha in Primož sta potem priskkočila na pomoč bohinjskim reševalcem in poškodovanki na Bogatinu, ostali pa so pod Nejčevim vodstvom odsmučali v dolino.

Odzivi tečajnikov so bili navdušeni, zato komaj čakamo, da turo ponovimo;)

Deli s prijatelji

Moraš biti prijavljen kot uporabnik za objavo komentarja.