Nad Šitom Glava – prvenstvene

Globoko grlo, VII/V+, 300m
Avtorji: 
Nejc Marčič, Matevž Mrak in Jurij Hladnik
Opis: začneš po kaminu med smerema Albinca (na desni) in Sijoče mračine (na levi).  Smer začne po dveh algastih kaminih z odlično skalo. Najtežji raztežaj je v pasu slabe skale, ki se vleče čez vse smeri v tem delu stene. Raztežaj je resen, v njem je ostal en klin, edino solidno varovanje je siv friend. Do vrha po kaminih z dobro skalo in solidnimi možnostmi varovanja.
Oprema: šest ali več različnih klinov, set frendov (srednji podvojeni)

Mladi raziskovalec, VII/V-, 300m
Avtorja: 
Nejc Marčič in Jure Mihelčič
Opis: Smer je v celoti samostojna in poteka nekoliko levo od Trmastih kaminov! Ima pa že kar nekaj ponovitev. Ena lepših v NŠG. Krušljiv je začetek najtežjega raztežaja nato pa sledi zelo lepa poč. Najtežji raztežaj je skoraj popolnoma opremljen. 

 

Pokljuška smer, V+, 150m
Avtorji: 
Miha Arh, Miha Larisi, Tomaž Perše (2002)
Opis: Vstop na sredini kamnitega stožca, levo pod vstopom v Kamenkov kamin. Po lažjem svetu navzgor proti kaminu (stik s smerjo Kamenkov kamin). Že v kaminu pri skalnem ušesu (vrvica)zavijemo levo na plošče V+ (svedrovci). Preko plošč do kamina ki vodi v levo. Na vrhu kamina navzgor po lažjem svetu do police pod naslednjim kaminom (varovališče). Po kaminu na poličko, do zajede, preko nje in po lažjem svetu na vrh smeri.