Objavil/a AO Radovljica Dne 13.11.2014 Brez komentarjev.
Deli s prijatelji

Štirje naši člani so se podili gor in dol na Valvasor (1180m – 500 višincev), eni na ultri (24ur tekanja) drugi na osmici (8ur tekanja).

Domen Zupan je na ULTRI v kategoriji A z 15 vzponi dosegel 3. mesto.

Maruša Jelenc je na ULTRI v kategoriji B1 z 15 vzponi dosegla 1. mesto, absolutno pa je med ženskami zasedla odlično 2. mesto.

Luka Šturm je na OSMICI v kategoriji A z 10 vzponi dosegel 1. mesto.

Tečajnik Matevž Kersnik je na OSMICI v kategoriji B z 11 vzponi dosegel 2. mesto.

V absolutni razvrstitvi na osmici je Matevž zasedel 2. mesto, Luka pa tretje mesto.

Dežurala je naveza Žiga – Žižek in motivacijska ekipa Mrak – Marčič.

Čestitke!!!

Domen Zupan:

“Ko sva se z Marušo prijavila na ultro, nama je bila edina tolažba, da pojma nisva imela, v kaj se sploh podajava. Na koncu nas je že na štartu pričakal dež, nas kaj hitro premočil do gat, zalil čevlje….potem ti je pa itak vseeno. Premočeni do kože smo tako “lagano sportski” maširali gor in dol, moče se sicer sčasoma navadiš, na živce ti gre le, ker si počasen, hkrati pa trošiš energijo mnogo bolj, kot bi jo v nekih vsaj cca regularnih razmerah. Noč je minila dokaj hitro, k čemur sta zagotovo pripomogla tudi motivatorja, v navezi Marčič-Mrak junior. Ko so se pridružili še šprinterji na 8h, se je pa itak na progi vseskozi nekaj dogajalo, med drugim so čeznjo letele konkretne skale, pa še ena smreka si je tam našla poslednji počitek… Super izkušnja, ki jo bo zagotovo potrebno ponoviti še v nekih regularnih razmerah, da vidimo, kje dejansko smo…”

Maruša Jelenc:

“Predvsem je bilo zelo blatno in mokro. Za ene smo norci, za druge junaki, najpomembnejše pa je, da smo zmagali v bitki sami s seboj. Seveda je bilo ob podpori bližnjih preizkušnjo precej lažje vzdržati. Spodbude preko sms-ov skozi celo tekmo, dostava sveže kave zjutraj, motivatorja sredi noči in sotrpin Domen, ki me je nagnal še v 15.krog. Kar me je najbolj presenetilo, je, da sama utrujenost niti ni bila tak problem, še najbolj problematična so bila kolena pri hoji navzdol. Še dežja, blata, luže v čevljih in mokrih gat se človek po prvem vzponu navadi. Vsekakor pa zadovoljstvo ob uspelem izzivu odtehta vso utrujenost. Ultra je res ultra:)”

 

Deli s prijatelji

Moraš biti prijavljen kot uporabnik za objavo komentarja.