Velika Mojstrovka – prvenstvene

Thunder, VII/VI+, V, 400 m
Avtorji: Nejc Marčič in Jurij Hladnik (2011)
Opis: Nejc: “V petek sta se odpravila pod steno Mojstrovk, kjer sta sicer hotela splezati nekaj že obstoječega, vendar se jima je med potjo pogled ustavil na ploščati steni levo od Stebera revežev in Kaminske smeri. Izbrala sta neizrazito linijo med ploščami, ki se je izkazala za super smer.”
Isti dan sta opravila še 1. ponovitev Mladega Raziskovalca v NŠG, katere avtor je prav tako Nejc.

Žica v uč, VII/VI+, 400 m
Avtorji: Nejc Marčič in Luka Stražar (2011)
Opis: Nejc je o smeri povedal: “Smer se začne desno od Kovinarske in jo v tretrjem raztežaju seka. V osrednjem delu kjer so tudi težave največje je plezanje resno in zelo strmo! Skala pa taka kot se spodobi za slovenske stene, od kruša do zelo dobre. V težjih je dobra! “

Varianta Črnega kota, VI+/VI, V, 500 m (trije raztežaji skupni z Črnim kotom)
Avtorji: Nejc Marčič, Jurij Hladnik in Matevž Mrak (2012)
Opis: Najprej po spranem grabnu (stari štanti) dokler se ne postavi pokonci. Potem gre varianta desno od očitnega črnega grabna (Črni kot) po plateh do manjše lope in ima 10m skupno z Tržiško smerjo. Potem pa desno čez strme plati (VI) in naravnost gor v graben, kjer se pridruži črnemu kotu. Nato pa dolga prečnica v desno, veliko klinov (60m). Po prečnici štantamo in gremo desno navzgor na veliko ploščad. Gremo v lopo na koncu ploščadi in desno čez previs na raz (VI+), ter po razu na polico. Potem pa naravnost gor proti izraziti zajedi, kjer se začne vesoljska skala. Sledita dva raztežaja odlične zajede (VI) do vrha. V zajedi in v spodnjem delu nismo našli nobenega klina, zato sklepamo, da zajeda še ni bila preplezana. 

Vris z ocenami